ELKAAR BIJ DE KEEL. Vandaag 26 januari 2024 een artikel in het Brabants Dagblad over het gegeven dat veel – door de werkgever- beschikbaar gesteld opleidingsbudget uit armoede maar gebruikt wordt voor andere zaken omdat werknemers er ‘geen of onvoldoende gebruik’ van maken. HET ARTIKEL HEEFT BIJ MIJ TWEE GEZICHTEN. Er wordt melding gemaakt van het feit dat werknemers geen training volgen simpelweg omdat ze het te druk zouden hebben. Dit kan ik voor zover ik inzicht hierin heb beamen. Ik merk helaas nog té vaak dat men tussen trainingsdagen door geen aandacht heeft -kunnen- spenderen aan het huiswerk omdat men een te volle agenda heeft. De werkgever stelt wel trainingsdagen beschikbaar maar stuurt niet aan op de transitie waar uiteindelijk de inkomsten vandaan moeten komen. En veel medewerkers hebben onvoldoende zicht op hetgeen een gerichte opleiding voor hen zelf kan doen en dus enthousiasme. Verder merk ik nog erg vaak dat management zélf niet stevig genoeg aanstuurt bij hun werknemers, een training te volgen. Wellicht omdat dit voor oponthoud zou zorgen. De oplossing voor dit probleem lijkt me niet al te lastig. Met de achterliggende gedachten dat je tegenwoordig zuinig moet zijn op je personeel én het besef dat dit niet alleen zit in geld -een tijdelijke motivator-, maar ook in persoonlijke ontwikkeling, zal het management ZELF MEER ENERGIE EN ENTHOUSIASME dienen te steken in dit aspect. PS: een cadeaubon kopen is makkelijker dan een cadeau uitzoeken en geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *